Start van de toeravonden

Na een lange en veel te natte winter was er eindelijk weer dat uurtje extra ’s avonds, waardoor op 2 april de dinsdag-toeravonden konden starten.

Helaas was echter aan de nattigheid nog lang geen einde, want de eerste weken was sprake van ronduit slechte omstandigheden. Bij de wegkapiteins was dan ook regelmatig twijfel over eventuele afgelasting, want met 7 man en een spreekwoordelijk paardenhoofd…

Niets bleek minder waar, want wat een geweldige opkomsten! Ondanks telkens op weg moeten met flinke buien en het zo gewenste “kort kort” nog ver uit beeld, was sprake van volle groepen en moest er zelfs al regelmatig gesplitst worden. Dat voorspelt veel goeds voor de rest van het seizoen en zegt misschien ook iets over de prima spirit van onze mooie club. We hebben er allemaal weer zin in dit jaar.

Groepen 2 en 3 draaien weer dikke prima, dat zijn we eigenlijk wel gewend. Het is vooral mooi om te zien dat mede door de continuïteit in wegkapiteins groep 1 echt weer goed van de grond komt en met een mooie grote groep wekelijks lekkere gemiddeldes weg worden getrapt over mooie routes. Helemaal top is het dat groep 4 nu zelfs moest splitsen omdat er 20 deelnemers waren, dit terwijl we amper twee jaar geleden niet eens een groep 4 meer hadden, echt fantastisch!

Ondertussen knapt het weer nu mooi op en zijn we al weer eventjes op weg met het seizoen. 

Om te zorgen dat we naast plezierig vooral ook een veilig seizoen houden, bij deze nog even de belangrijkste aandachtspunten voor het fietsen met de groep:

  • De veiligheid staat voorop, de verantwoordelijkheid daarvoor begint bij jezelf. We zijn “gewoon” verkeersdeelnemers op de openbare weg. 
  • Begin in een lagere snelheidsgroep wanneer je niet veel ervaring hebt in het fietsen in een groep. Volg de aanwijzingen van de wegkapiteins op.
  • Handen altijd aan het stuur bij de remgrepen, geen voorwiel naast een achterwiel van de fietser voor je. Waaier rijden laten we over aan de profs.
  • Als de wegkapitein wat verder in de groep zit, communiceer dan samen de aanwijzingen door naar voren. De koprijders op dat moment bevestigen de boodschap met het juiste gebaar (links, rechts, etc.). 
  • Zit je wekelijks “op het elastiek” kies dan voor een lagere groep. Word je (te) vaak teruggefloten door de wegkapitein, overweeg dan een snellere groep. Raceambities? Combineer dan je lidmaatschap met HWV race, ook een hele fijne vereniging 😊.
  • Op de toeravonden fietsen we in het clubtenue, als het goed is beschikt iedereen over het juiste shirt. Dat is wel zo fijn en correct naar onze sponsoren.

 Namens de wegkapiteins veel fijne en veilige kilometers gewenst en graag tot ziens op dinsdag 18.30 bij de Sportboulevard.