Vereniging

Als vereniging willen wij het recreatieve fietsen in Hardenberg promoten.

Dit doen wij door:

  • het fietsen in clubverband op vaste tijden in de week
  • het geven van MTB trainingen.
  • het organiseren van toertochten
  • het organiseren van clubactiviteiten

Voor de echte racers heeft HWV een zusterorganisatie met een eigen bestuur (www.hwvhardenberg.nl)

Fietsen in clubverband:

Op de dinsdagavond worden er “trainingstochten” georganiseerd in vijf groepen. Informatie over deze toeravonden is hier op de site te vinden.

Elke groep staat onder leiding van een wegkapitein die de route, snelheid en overige noodzakelijke regels bepaald. Er wordt gestart om 18.30 uur vanaf de sportboulevard in Hardenberg.

MTB Trainingen:

Op de woensdagavond wordt er MTB training gegeven in twee groepen. Informatie over deze trainingen is hier op de site te vinden.

Elke groep staat onder leiding van minimaal één MTB trainer die de training bepaald. Er wordt gestart vanaf het trainingsveld nabij recreatieplas de Oldemeijer Hardenberg. 

Het organiseren van toertochten:

Elk jaar organiseert TCHWV diverse tochten. Een seizoen openingstocht op de weg voor onze leden, de wegtoertocht Grensheuvelen Classic, de fietsvierdaagse, de herfst MTB toertocht & de 3e kerstdag MTB toertocht. 

Clubactiviteiten:

De clubactiviteiten bestaan uit het organiseren van diverse bijeenkomsten voor leden. Zo worden er sleutelavonden georganiseerd of bijeenkomsten voor het trainen met een hartslagmeter. Daarnaast is er voor leden de mogelijkheid om deel te nemen aan een Health check. Tenslotte wordt er ieder jaar een clubtweedaagse georganiseerd.