Terugblik: SPAR Pierik Herfst MTB Toertocht 2023

Zaterdagochtend 28 oktober, wakker worden en meteen een blik naar buiten: is het droog of heeft de regen van vrijdag doorgezet? Gelukkig droog! Dat is voor de fietsers en vrijwilligers natuurlijk heel fijn. Dat het modderig zou zijn, daar kon je eigenlijk de klok wel gelijk op zetten.

De toertocht start om half 10 en de eerste deelnemer meldt zich om half 9 al. Een gelukje voor deze deelnemer dat de koffie gratis is. De parkeerplaats bij Total Oudoor Vechtdal stroomt rond 9 uur vol, het inschrijven verloopt soepel en om half 10 startten de eerste mountainbikers aan het uitdagende parcours.

Het hele terrein stroomt leeg en de rust keert weer terug. Voor korte tijd, want de Smoking Joe BBQ wordt alvast opgewarmd voor de broodjes hamburger. Rond de klok van 11 kwamen de eerste deelnemers van de 35 km weer terug. De warme broodjes hamburger gingen er goed in en dit werd na de modderige rit dan ook zeer gewaardeerd. Met dank aan sponsoren Spar Pierik en Total Outdoor Vechtdal!

Ondertussen stroomt het terrein vol met de overige deelnemers. Als organisatie hoop je natuurlijk dat alle 160 deelnemers weer heelhuids over de eindstreep komen en dat er geen ongelukken gebeuren. Deze tocht is het gelukkig bij een klein pechgeval gebleven van een vrijwilliger die zich bij de oversteek bij de N36 klem had gereden in de modder. Door hulp van overige vrijwilligers is dit probleem gelukkig snel opgelost!

Uiteraard zijn er ook weer prachtige foto's gemaakt door Jacob en een super leuk filmpje door Robin. Check het hieronder!


Klik hier voor het foto album

Spar Pierik 3e Kerstdag MTB Toertocht

Nu op naar de volgende toertocht! Noteer alvast in je agenda: de Spar Pierik 3e Kerstdag MTB Toertocht 2023 op 27 december. Klik hier om je aan te melden