MTB Weekend 2023

Het was een fantastisch MTB weekend en we hebben heeééérlijk gegeten!

Het laatste weekend van september stond voor de deur. Het het voelt bijna als een traditie, maar toch was het pas de derde keer is dat het MTB clubweekend werd georganiseerd. Dit jaar hadden we ervoor gekozen om weer naar het pittoreske Mechelen in Zuid-Limburg af te reizen, net zoals de eerste keer. De accommodatie beviel ons in 2020 uitstekend, de regio is prachtig en er zijn heeééérlijke eetgelegenheden in de buurt. Dus, Limburg it is!

Hoewel iedereen op vrijdag op eigen gelegenheid naar de accommodatie kon komen, vertrokken enkele deelnemers vanaf onze geweldige sponsor, SPAR Pierik. Om half 9 werden de boodschappen ingeladen en begon onze reis naar Limburg. Na een paar uur rijden konden we bij aankomst al onze spullen in de accommodatie kwijt en maakten degenen die er al waren zich klaar voor hun eerste rit.

Hoewel we een behoorlijk grote groep waren (34 mannen en vrouwen), vormden zich vanzelf groepen die het prachtige Limburgse landschap gingen verkennen. Een groep ging richting Valkenburg met onder andere de Keutenberg en enkele uitdagende technische elementen. En twee andere groepen kozen voor de route naar Epen-Vijlen, waar ze de beruchte Camerig trotseerden. Ondanks de mooie weersvoorspellingen van onze lokale weerman Paul, moesten sommigen toch hun schoenen grondig drogen na de tocht.

Na enkele uren fietsen was het tijd voor een verfrissende douche en een heerlijk avondmaal. We schoven allemaal aan bij de lokale Chinese Muur, ook wel bekend als Shirly. Hier werden we getrakteerd op een overvloed aan gerechten, van kuluyuk tot nasi en van saté tot pisang goreng. Het volledige menu werd aangeboden en niemand vertrok met een lege maag. We genoten van gezellige gesprekken over de avonturen van de dag.

De volgende dag was bijna iedereen weer fris en fruitig, hoewel sommigen last hadden gehad van nachtelijk houtzagerij (snurken) of een vroege vogel (haan.) Maar dat was snel vergeten toen de schoenen weer in de pedalen klikte. Voordat we op pad gingen, maakten we nog snel een groepsfoto. Vandaag gingen twee groepen naar de Parkstad-routes, bekend om hun technische trails en diverse bikeparken. Een aantal waagde zich zelfs aan het uitdagende NK-parcours. De derde groep maakte een prachtige tocht door het Limburgse landschap en bezocht Maastricht voor een overheerlijke vlaai. Tegen het einde van de middag keerde iedereen terug en werden we verwend met een heerlijk pastamenu.

Op de derde dag was duidelijk te merken dat de meesten zich flink hadden ingespannen op de vorige dag. De benen voelden zwaarder, waardoor de klimmetjes drie keer zo steil leken. Gelukkig verbeterde de situatie na enkele kilometers. Twee groepen gingen ditmaal richting Sint Geertruid, met uitdagende klimmen en prachtige vergezichten. De derde groep stak de grens over om de Voerstreek te verkennen en werd ook beloond met een schitterende omgeving. Op zondagmiddag keerde iedereen terug naar de accommodatie. Een deel vertrok die middag of avond al naar huis, terwijl anderen pas op maandagochtend vertrokken. Een klein groepje besloot zelfs nog een tochtje bij Valkenburg te maken.

De sfeer was wederom fantastisch dit jaar, en gezien alle positieve reacties zijn we ervan overtuigd dat iedereen heerlijk heeft kunnen mountainbiken en een geweldige tijd heeft gehad. We willen iedereen bedanken voor de gezelligheid en kijken uit naar een volgend fantastisch MTB-weekend.

Oh ja, er zijn ook enkele video's gemaakt door Klaas Peter en Robin, die je hieronder kunt bekijken!