MTB Training op Bikepark BikePark Salland-Twente te Holten

Een speciale technische MTB training op Bikepark BikePark Salland-Twente te Holten, Marco heeft voor ons een mooie samenvatting gemaakt!

BikePark Salland-Twente te Holten

Op zaterdag 21 oktober 2023 was het zover. Onze Toerclub H.W.V. had Bike Park Holten afgehuurd voor een training om de techniek op te krikken. We hadden geluk, na veel regen eerder die week was het zaterdagmiddag droog en kwam de zon zelfs door. De zonnebrillen konden op! De opkomst was een beetje matig. Het blijft opvallend dat een BBQ toch meer mensen trekt. Er werd al geopperd om het de volgende keer maar te combineren 😁. 

Het voordeel van een kleinere groep is wel dat we alle onderdelen samen konden oefenen. Het eerste rondje was onder begeleiding, maar daarna kregen we de ruimte. We hadden het hele park tot onze beschikking, maar we begonnen voorzichtig met drops, obstakels en balansoefeningen. De trainer van BikePark Holten had snel door dat we een waanzinnig goede groep waren (ahum), want al snel werden we uitgedaagd om de Rockgardens te proberen. 

Het park is zo ingericht dat je alle oefeningen op je eigen niveau kunt doen. We begonnen dan ook met blauw, de makkelijkste. Na wat aanwijzingen en tips van de trainer had iedereen die na een paar keer oefenen wel onder controle en konden de rode en zwarte ontdekt worden. Best een uitdaging! Na een welverdiende koffiepauze gingen we de North-Shore op. Voor wie het niet weet (net zoals ondergetekende), dit is een van hout gemaakte trail met verschillende technische aspecten, zoals balans en afdalingen. Supergaaf en zeker niet makkelijk. Niet iedereen nam de steile afdalingen! Afdalingen blijven magische dingen. Sta je onderaan, dat lijkt het best mee te vallen, maar sta je bovenaan, dan lijkt het zeker 10 keer zo hoog en denk je toch nog wel een keer na. Nadat we de drops van verschillende hoogte hadden geoefend, waren als laatste de Jumps aan de beurt. Zeker niet makkelijk en er komt veel meer techniek bij kijken dan aanvankelijk gedacht. Maar ook dit lukte en sommigen maakten toch flinke sprongen! 

Aanrader!

Al met al was het een mooie middag. De technieken die we geleerd hebben, zul je echt niet elke week in het bos tegenkomen, maar het was zeker leerzaam en het komt je fietsbeheersing ten goede! Een aanrader!!